ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ και ΕΡΕΥΝΑΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και του ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Ζωντανή Μετάδοση Διάλεξης

Διάλεξη στο πλαίσιο Ανοικτών Διαλέξεων

Παιδαγωγική Επάρκεια, Κριτική Παιδαγωγική, από τον Σωκράτη στον Φρέιρε και στον Καζαμία

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα ΟΑ, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου,στο Ρέθυμνο

Ομιλητής:

  • Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Ανδρέας Καζαμίας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ουισκόνσιν των Η.Π.Α

Ζωντανή Μετάδοση

Συλλογή Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ

Συλλογή Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ

H Συλλογή Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό (προσωπικά αντικείμενα, βιβλία, χειρόγραφα και φωτογραφικο-οπτικοακουστικό υλικό) της βυζαντινολόγου και πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η ζωή και το έργο της αποτέλεσαν παράδειγμα για τη Διεθνή Εκπαίδευση και Έρευνα και ο δημόσιος λόγος της προώθησε τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού πνεύματος και  του  πολιτισμού στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Με άξονα τον όραμά της για την εκπαίδευση η Συλλογή επιχειρεί να αναπτύξει καινοτόμες δράσεις και διεθνείς δραστηριότητες προς όφελος του Πανεπιστημίου αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Ειδικότερα, στη Μονάδα Διεθνούς Εκπαίδευσης και Έρευνας πραγματοποιούνται πανεπιστημιακές διαλέξεις, επιμορφωτικές συναντήσεις με Έλληνες εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς καθηγητές από όλο τον κόσμο με στόχο τη διεθνή προσέγγιση των εκπαιδευτικών συστημάτων, την ανάπτυξη κοινών δράσεων παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, τη δημιουργία διδακτικού υλικού και την προώθηση νέων, καινοτόμων ιδεών και πρακτικών.

Επικοινωνία

logo

Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος
Σοφοκλή Βενιζέλου, Ρέθυμνο
mail: info@kemeiede.org

Υπό την αιγίδα

Συνεργαζόμενος Φορέας

Δήμος Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνου στο πλαίσιο της υποστήριξης και της συνεργασίας του προς το Παν/μιο Κρήτης παραχώρησε νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της παλαιάς πόλης για να στεγαστούν δράσεις του ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε.