Λήξη εγγραφών

για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα
"Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών"

UNFROZEN EDUCATION – OR HOW TO RELEARN PROJECT OCTOBER 5-27, 2019

Επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος

Το Μουσείο της Εκπαίδευσης - Xeniseum του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΜΕΙΕΔΕ -ΠΤΔΕ) διοργανώνει σειρά εικαστικών εκθέσεων και δύο συμποσίων για την ανάδειξη των χρόνιων παθογενειών της εκπαίδευσης που συνδέονται με κοινωνικά ζητήματα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεργάζεται με τους φορείς Kaskadenkondensator Warteck, Bruggweg (www.kasko.ch) και το Kunst Institut στη Βασιλεία της Ελβετίας και με καλλιτέχνες από την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Στο Πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν δράσεις, εργαστήρια και η παρουσίαση εικαστικών εγκαταστάσεων σε επιλεγμένους χώρους στην Πόλη του Ρεθύμνου,  την περίοδο 5 έως 27 Οκτωβρίου 2019, με κεντρικό θέμα: «UNFROZEN EDUCATION – Or How To Relearn». Η θεματική της έκθεσης στοχεύει στο να διερευνήσει και να αναδείξει με τα μέσα και τις δυνατότητες που παρέχουν οι Εικαστικές Τέχνες, προβλήματα από την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει στον πλανήτη μας με τις καταστροφικές της συνέπειες και την ανάγκη για την συστηματική αντιμετώπισή της διεθνώς, διαμέσου της εκπαίδευσης των πολιτών των σύγχρονων κοινωνιών. Θέμα που αποτελεί ίσως και την μοναδική ελπίδα για την αλλαγή συμπεριφορών και πολιτικών. Η αξιοποίηση του ιστορικού επιχειρήματος στην περίπτωση αυτή και η ιστορία της εκπαίδευσής μας θεωρούνται τεράστιας σημασίας από την κοινότητα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των καλλιτεχνών και για το λόγο αυτό συνιστά και το λόγο της συνέργειας αυτής.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία και Ιταλία).

Στους συν-διοργανωτές  συμπεριλαμβάνονται οι εξής φορείς:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • ΚΕΔΗΡ
  • Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας
  • Art Institute at the FHNW Academy of Art and Design, Βασιλεία Ελβετίας

Επικοινωνία

logo

Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος
Σοφοκλή Βενιζέλου, Ρέθυμνο
mail: info@kemeiede.org
Instagram: xeniseum
Facebook: Xeniseum, University of Crete

Υπό την αιγίδα

Συνεργαζόμενος Φορέας

Δήμος Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνου στο πλαίσιο της υποστήριξης και της συνεργασίας του προς το Παν/μιο Κρήτης παραχώρησε νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της παλαιάς πόλης για να στεγαστούν δράσεις του ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε.

Search